Založiť webovú stránku alebo eShop
aktualizované: 01.09.2008 14:59:25 

Pro Can - internetový týždenník o psoch

 


Pravidelne Vám budeme prinášať jednoduché recepty na dobroty pre Vašich psíkov.


      

        Sušené mäso na domácky spôsob 

        Potrebné prísady: 
       
 1kg chudého mäsa (kuracie alebo morčacie)
           papier na pečenie a veľa času a trpezlivosti


  • Mäso nakrájajte na malé kocky. Tuk z neho odrežte. Kocky uložte vedľa seba na papier na pečenie a následne na plech. Pečte v nepredhriatej trúbe na 150 stupňoch približne hodinu a pätnásť minut. Tým sa zlikvidujú aktérie. Potom teplotu znížte na 100 stupňov a dvierka trúby nechajte pootvorené. Po 2,5-3 hodinách keď veľkosť mäsa znemší vyberte plech. Preložte kúsky na druhý plech, tiež s papierom na pečenie. Takto ho dajte do trúby ešte na pol hodinu při teplote 100 stupňov. Tak mäso úplne stvrdne, vyberte ho, nechajte voľne sušiť jeden deň. Ale niečim ho prokryte aby ste ho uchránili před hmyzom. A na druhý deň si môže váš psík pochutiť.

    Zelené keksíky

  • 1 polievková lyžica margarínu
    1 polievková lyžica celozrnej múky
    2 vajíčka
    celozrné ovsené ločky
    2 polievková lyžica nadrobno posekanej petržlenovej vňaťky


    Margarín a múku zmiešajte s vajíčkami, pridajte k tomu bylinky a toľko vločiek aby vzniklo roznomerné cesto. Opatrne ich uložte na papier na pečenie na plech. Vytvarujte lyžicou kôpky,
     a tie jemne pritlačte. Pečte na strednej priečke pri 180 stupňoch asi 12 až 15 minút. Potom keksíky otočte a pár minút ich dopečte tak ich vyschli.

           

      Pečienkové keksíky

           Potrebné prísady

              1 vajíčko

              1 polievková lyžica kvasníc

              1 čajová lyžička soli

              1 hrnček kukuričnej múky

              1 hrnček celozrnnej múky

              500 gramov pečienky  

 

  • Hneď ako prvé rozmixujte pečienku, do nej pridajte ostatné ingrediencie. Na plech si pripravte papier na pečenie         a naň rozotrite zmes tak aby mala hrúbku maximálne 1 centimeter. Nožom urobte do cesta niekoľko zárezov tak aby sa vám od seba kúsky keksov ľahšie odlamovali. Takto pripravené cesto pečte pri 200 stupňovej teplote 25 až 30 minút. Po pečení vypnite trúbu, pootvorte dvierka a keksíky nechajte vyschnúť. Pokojne si môžete časť z nich odložiť v mrazničke.

      Cesnakovo kukuričné keksíky           

  • Potrebné prísady:
    650g - chudé morčacie mäso
    300g - mrkva
    150g - zemiakový škrob
    150g - 200g - kukuričná múka
    50g - cesnakový prášok
    2 x vajíčko
    1 poliveková  lyžica - olivový olej


    Mäso na jemno rozomelte, primišajte pokrájanú mrkvu. Primiešajte do toho ostatné prísady a riadne premiešajte. Cesto dajte do fólie, alebo ho prikryte utierkou a nechajte v chladničke jednu noc. Potom ho vyváľkajte na maximálne dva centimetre hrubé pláty. Je na vašej fantázii aký tvar budú mať keksíky. Tie položte na dobre vymastený plech a pečte pri teplote 250 stupňov. Keď získajú zlatohnedú farbu znížte teplotu na 70 stupňov. Dvierka trúby môžete pootvoriť. Pri týchto podmienkach pečte minimálne ďalšie dve hodiny. Po vybratí keksíkov ich nechajte jeden deň sušiť. Potom už neostáva nič iba ochutnávka keksíkov vašim psíkom.

 

       Keks na čistenie zubov 
            

             Potrebné prísady: 
             150 g - pšeničná múka

             150 g - múka  
             100 g - pšeničné klíčky

  • 40 g - netučné sušené mlieko
    250 ml  - vody so slepačím bujónom
    3 polievková lyžica olej
    2 polievková lyžica nasekaná vňať
    1/2 čajová lyžica soľ

    Vyhrejte trúbu na 200 stupňov a naolejujte plech. Múky zmiešajte s klíčkami a soľou. Bujón premiešajte s olejom. Sanžte sa aby bolo cesto jemné. Kúsky vyváľajte v klíčkoch a uložte s trochou odstupu na plech. Pečte 15 až 20 minút kým sa neprepečú, potom trúbu vypnite a nechajte v nej keksíky pár hodín kým vyschnú. Dostanete tak 18 až 22 kúskov, tie skladujte v chladničke.

 

foto:ilustračná, zdroj:web

 

TOPlist
 Vytvorené službou WebLahko.sk  |  Nahlásiť protiprávny obsah!  |   Mapa stránok